Template: layouts/images/single.html - Kind: page

Venus in t-shirt

Venus in t-shirt
Venus in t-shirt
augustus 2019

Dit is de tweede van drie series over Aphrodite die vijftig geworden is. In mijn hoofd zat een hele serie t-shirts, kledingstukken, met allemaal teksten die Aphrodite, als ze nu leefde (als ze dus echt zou bestaan) op haar t-shirt zou willen. En misschien ga ik nog wel meer maken maar nu even niet. Toch vind ik het belangrijk deze verbeelding (alvast) te delen.

Het is gewoon een feit dat ze als ouwe slettebak bestempeld zou worden. Als je zo oud bent hoor je niet meer zo te flirten en te seksen en zo aanwezig te zijn. Alle artikelen die ik nu zie over de ouder wordende vrouw gaan over gracefully ageing. Gracieus ouder worden. Wat is dat in Godins naam? In elk geval niet zoals ik, begrijp ik. Je scheert niet je hoofd kaal maar laat het grijs langzaam uitgroeien zodat je mooi lang grijs haar hebt wat je in mooie slag kunt föhnen of kunt opsteken. Je maakt niet je ogen op in alle kleuren van de regenboog. Dat is iets voor tieners, modellen en als je beroemd bent. Als je niet beroemd bent en vijftig+ dan kleed je je bescheiden, vrouwelijk en zorg je ervoor dat je niet zo aanwezig bent. Ik ben geboren in 1968, was tiener in de jaren ‘80 en de make-up van Boy George en Madonna zijn nooit helemaal verdwenen uit mijn routine. :-) Ik weiger me anders te gedragen omdat ik nu eenmaal 50 ben. Ik ben wie ik ben en als er al iets veranderd is in mij is dat ik me vrijer voel om mezelf tot expressie te brengen. In mijn werk en leven maar zeker ook in mijn kleding en make-up.

Ik vier het leven van dit vijftig jaar oud meisje met deze verbeelding. Ik eis mijn plaats op. Want menopause is the new black!

the making of