Template: layouts/images/single.html - Kind: page

Aphrodite's body issues

Aphrodite's body issues -01
Aphrodite's body issues -01
maart 2019
Aphrodite's body issues -02
Aphrodite's body issues -02
mei 2019

Ik heb in mijn vorige bedrijf Moem als vrouwencoach in onder andere mijn training Strip je Vrij! met honderden vrouwen in ondergoed voor de spiegel gestaan om hen te leren je lichaam met andere ogen te bekijken.
Niet met de harde oordelende ogen van de media. Maar met ogen die de sensualiteit van elk lichaamsdeel weten te zien.
Want ja, misschien heb je een dikke buik. Maar diezelfde buik was misschien het huis van je kindje. Of er past echt ontzettend veel lekkere pasta in, zoals bij mij. ;-)
En ja die benen zijn volgens de modebladen veel te stevig. Maar je kunt er heerlijk hard mee lopen. Of zwemmen. Of dansen. Of ze brengen je maar mooi naar je werk elke dag.

Bedank je lichaam voor wat het kan. Voor hoeveel plezier je eraan beleeft. En kijk met díe ogen naar jezelf in de spiegel.

Stop die oordelen niet weg. Ruzie maken met je innerlijke criticus heeft geen zin. Dat ga je niet winnen.
Maar zet er een ander oordeel naast; Ja, mijn haar is net stro. Maar wat is het lekker als de wind erdoor blaast.
Ja ik heb putjes in mijn billen. Maar ik kan ermee schudden en twerken als de beste.

Jij weet vast wel wat leuks te verzinnen. Maar doe dat dan even vooraf, maak een lijstje vóór je voor de spiegel gaat staan. Want het kan zomaar zijn dat je anders de hele tijd naar die criticus moet gaan luisteren en daar wordt niemand vrolijk van.

En oh ja. Deze remedie moet je blijven herhalen. Ik ben nu ook weer bezig. Want als ik vaker perfecte plaatjes zie dan echte plaatjes, zoals bijvoorbeeld op Instagram, dan winnen de perfecte plaatjes en word ik weer ontevreden over mezelf. En mooie beelden maken van mijn imperfecte lijf helpt mij ook om mijn lichaam anders te bekijken. Misschien ook iets voor jou om uit te proberen!

Dit zijn verbeeldingen uit mijn derde serie over Aphrodite die vijftig geworden is. Deze serie gaat over het herwaarderen, het met zachte, ontvangende ogen bekijken van haar lichaam en de schoonheid weer zien van de vrouw. Hoe oud of jong ze ook is.